Hjalti, dag 2

Vilken otroligt lättlärd häst. Idag flyttade han sig för tryck, som han aldrig gjort annat. Trampade över/under ordentligt bak och flyttade framdelen så fint.
Böja halsen och nosa på sin egen armbåge till båda sidorna (övning för att så småningom "kyssa stigbygeln) - lätt som en plätt - tyckte Hjalti.

Men vad gör man inte för en bit delikatessknäcke som belöning efteråt! Hjalti stod lika längtansfullt och tittade efter mig idag när jag sa hejdå och gick hemåt.

Snart ska vi in i rundpaddocken - ska bli spännande vad han tycker om den.

Hjalti från Kalvsvik

Hjalti från Kalvsvik

Hjalti - en kraftfull herre i sina bästa år.


Hjalti från Kalvsvik fyller fem år i februari och det är nu dags för honom att börja ta de första stegen mot att bli en ridhäst. Han är femgångare och visar fin trav och tölt i hagen.

Idag började jag med inridningen. Hjalti fick på träns för första gången. Han var glad och positiv till att jag pysslade med honom, men något förvånad över vad han fick i munnen. Men inte värre förvånad att han gärna tog in bettet i munnen en gång till som avslutning på "arbetspasset".

Hjalti stod och såg längtansfullt efter mig när jag berömt honom och sedan gick. Tydligen var det hela en händelse som gav mersmak....


RSS 2.0