Skoning och verkning

www.iaodenni.nu tar upp verkning, skoning och viktning.  Härligt att läsa.

Jag tycker det är alldeles för mycket slentrian i att trixa med vinklar, höga/låga trakter och vikter.

Det är viktigt att ge hästen möjlighet att röra sig lätt och korrekt. Belöningen för det får man genom en häst som rör sig lätt och avslappnat i hagen och blir hållbar.  Både genom att det inte blir någon onödig belastning på ben, rygg och hovar och att hästen rör sig mer i hagen - den får bra grundkondition och grundmuskulatur.


Kommentarer
Postat av: Tanja

Läste på deras hemsida Ia och Denni, vilka fina hästar!!! och med min ganska korta erfarenhet av islandshästvärlden så kan jag inte annat än hålla med.

Och med allt annat du skriver! :)

En foderhäck som begränsar hur fort de kan äta men inte tillgången löser lite av utfodringsbekymren. Och genom att bygga hagarna för rörelse och placera ut stråfodret och vatten på långt avstånd från varandra så får man mer rörelse också! :)

2009-02-23 @ 08:53:48
Postat av: Anna

Så nära de naturliga förhållandena som möjligt måste väl vara det bästa ändå. Och då kan man ju inte bara välja ut isolerade delar - man måste ju tänka helhet.

2009-02-23 @ 21:11:36
Postat av: Christina

Tanja och AnnaJa, att eftersträva så mycket som möjligt att hästarna får den stimulans och de miljöförhållande de är formade till och i behov av är viktigt för deras välmåga.

2009-02-26 @ 12:39:55
URL: http://frankalvsvik.blogg.se/funderingar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0